Selecteer land van bestemming

Door ons aanbevolen

url; ?>

Bagage

Koffer/backpack

  • Als je naar de V.S. vliegt kun je je koffer beter niet op slot doen. Je koffer kan bij een controle open worden gebroken en deze schade wordt niet vergoed door de verzekering. Je kunt beter een ‘TSA luggage lock’ gebruiken die de douane kan openen, of een kofferriem.
  • Zet je adresgegevens ook aan de binnenkant van je koffer. Een adreslabel aan de buitenkant wil er ook nog wel eens afvallen.
  • Kies het juiste formaat...

Communicatie

Post

  • Stuur een kaartje, let er wel op dat het verzenden soms wel 2 weken kan duren.
  • Laat de adressen van je accommodaties achter zodat het thuisfront jou ook kaartjes kan sturen. Of laat ze sturen naar de postkantoren van de steden die op jouw reisroute liggen, vermeld dan wel duidelijk de achternaam.
  • Links:

De hond meenemen op vakantie

Veel mensen die met de auto op vakantie gaan, kiezen ervoor om hun hond mee te nemen op vakantie. Uit onderzoek blijkt dat hondeneigenaren het dier voornamelijk meenemen op vakanties die worden doorgebracht in Duitsland, Belgie of Frankrijk. Een hond meenemen naar het buitenland gaat niet zomaar. Er moet rekening worden gehouden met een aantal zaken.
Iedereen mag zonder vergunning maximaal 3 (bv Duitsland en Frankrijk) tot 5 (bv Belgie) honden meenemen naar een ander EU-land. Elke hond...

Geld

  • In Zestien EU-landen kun je met de euro betalen: België, Cyprus, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Spanje.
  • In een land als...

Inentingen en vaccinaties

De enige betrouwbare bron voor vaccinatie-advies is het Reizigersadvies- en Vaccinatiebureau van de GG & GD te Amsterdam.

Zij verstrekken alleen persoonlijk advies op het inloopspreekuur, dus niet via het web, e-mail of telefoon.

Informatie over de gang van zaken op het vaccinatie-spreekuur vind je op www.gggd.amsterdam.nl.

Voor advies kun je ook contact opnemen met de...